Design houtkachels

houtkachelMet de alsmaar oplopende energie kosten vandaag de dag gaan particulieren en bedrijven op zoek naar goedkopere varianten om zo te bezuinigen op de stook kosten. Steeds vaker word er een design cv houtkachel, ook wel houtgestookte cv kachel genoemd, om hiermee vele verwarmings kosten uit te sparen.

Het klinkt heel eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. Een design houtkachel is meestal eenvoudig aan te sluiten op het centrale verwarmings systeem en hiermee kun je alle ruimte’s waarin een radiator hangt of staat, heerlijk verwarmen. Daarnaast geeft het stoken van haardhout natuurlijke fijne warmte af, is het sfeer verhogend net zoals bij een open haard en ruikt het lekker.

Ze worden meestal gestookt met houtpellets. Dit zijn houten korrels van circa zes tot acht centimeter en zijn over het algemeen een stuk voordeliger dan het traditionele brand hout wat in de kachels gedaan wordt. De pellets gaan in een soort van vergiet of opslag plaats wat aan de kachel is verbonden, zo hoef je niet steeds de kachel zelf bij te vullen. De design houtkachel doen verder het werk voor u.

In Nederland en Belgie zijn er vele leveranciers die verschillende types en merken houtgestookte cv ketels en/of design houtkachels aanbieden. Er bestaat echter een groot prijsverschil in wat men aanbied. Het is dus raadzaam om voor aanschaf van het product, goed op bijvoorbeeld internet te orienteren en offertes van meerdere leveranciers op te vragen. Het makkelijkst is waarschijnlijk door zoveel mogelijk showrooms af te gaan en het aanbod te bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk...