Een Huis Vol Kussens

<img class="alignleft size-medium wp-image-22" src="http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/kussens-300×200.jpg" alt="kussens" width="300" height="200" srcset="http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/kussens-300×200 look here.jpg 300w, http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/kussens-1024×683.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Ze zijn te vinden in onze woonkamers, slaapkamers en zelfs in onze tuinen. Op onze banken, stoelen en vaak ik overvloed op onze bedden. Ik heb het natuurlijk over kussens. Wat op zichzelf ook weer een verzamelwoord is voor allerlei varianten. En er lijken steeds meer soorten kussens bij te komen.

We hebben de klassieke sierkussen die vrijwel in iedere woonkamer te vinden is. De welbekende hoofdkussen die niet meer uit het leven de moderne mens te denken is. En dan hebben we nog de moderne kussens zoals lounge kussens en zitkussens. Er komen niet alleen steeds meer soorten kussens bij, we kopen ze ook steeds vaker. Waar een gemiddeld huishouden in 2002 nog 12 kussens in huis had is dit gestegen naar maar liefst 18 kussens.

Regelmatig vind ik mezelf in de situatie dat ik ergens op visite ben en op zoek ben naar vrij plekje op de bank. Het gekke is dat de ruimte op de bank niet in beslag wordt genomen door andere gasten, maar door sierkussens in alle vormen en maten. Dit fenomeen vindt niet alleen plaats in onze woonkamers. De gemiddelde Nederlander heeft ook steeds meer kussens in zijn slaapkamer. De meeste mensen slapen inmiddels met 2 hoofdkussens. Dit is nog vrij bescheiden in vergelijking met het steeds grotere aantal aan ‘pillow freaks’ die ons land kent. Zij omringen zich in de slaapkamer met zo veel mogelijk kussens, maar liefst 6 of meer.

Kussens voor iedereen

Dan hebben we nog onze huisdieren die natuurlijk ook verwend moeten worden. Hondenkussens en kattenkussens vliegen de winkels uit. Dit geeft producenten van dit soort kussens weer een impuls om steeds meer kussens te produceren in verschillende varianten. Er zijn meer dan 30 soorten vullingen die in kussens kunnen zitten met elk weer eigenschappen. Dit geeft klanten weer de taak om kussens met elkaar te vergelijken en te beoordelen. Verkopers van kussens hebben op hun beurt weer de taak om de toenemende informatie die er beschikbaar is over kussens op een juiste manier te presenteren. Op deze manier zien we terug dat ons koopgedrag een wisselwerking in gang zet die invloed heeft op een gehele industrie.

Een positief gevoel

Langzamerhand raakt ons huis vol met sierkussens, hoofdkussens, zitkussens en alle andere soorten kussens waar we niet meer zonder kunnen. Ze lijken verbonden te zijn aan onze manier van leven en ze lijken ons dan ook niet snel te verlaten. Geheel terecht naar mijn mening, ze helpen ons zachter zitten, beter slapen en geven onze meubels een geweldige uitstraling. We staan er nooit bij stil maar kussens hebben een grote invloed op ons leven. Ik zou me bijvoorbeeld niet voor kunnen stellen hoe ik zou slapen zonder hoofdkussen. En zou ik mijn bank nog wel mooi vinden zonder sierkussens?

Het is naar mijn mening dus een goede zaak dat we steeds meer kussens in huis hebben. Kussens hebben onze levensstijl in de loop der jaren op een positieve manier beïnvloed. Dat we onszelf omringen met kussens kan dus alleen maar betekenen dat we ons omringen met positiviteit.

Dit vind je misschien ook leuk...