Een nieuw bankstel kopen, waar ga je op letten?

BankstelOf je nou een bankstel, een sofa of een loveseat gaat kopen, er zijn altijd een aantal dingen waar je op moet letten naast de ‘looks’. Want er zijn duizend-en-een dingen die mis kunnen gaan ondanks dat het nieuwe bankstel er erg ‘cool’ uitziet. Een 5-stappenplan:

Het model kiezen

Informeer bij de verkoper in de woonwinkel of er mogelijkheden zijn om de bank aan te passen. Een hogere of juist een lagere zit, (on)dieper, breder of smaller Going Here. Informeer ook duidelijk naar afwerkmogelijkheden zoals de pootjes, aanpassingen aan de armleggers, biezen en stiksels. Als de bank van Nederlands fabricaat is, zijn er over het algemeen wel mogelijkheden om dit naar uw wensen aan te passen voor een redelijk bedrag.

Probeer de bank

Het zitcomfort is natuurlijk erg belangrijk, want daar draait het uiteindelijk om. Een kussenvulling van goedkoop polyether met een laag soortelijk gewicht is misschien goed voor een kindermatras, maar voor een bank zal dit na verloop van tijd niet erg comfortabel zijn. Ook dons is niet aan te raden omdat dit regelmatig bijgevuld moet worden. De beste oplossing is koudschuim van een goede kwaliteit.

Constructie

De betere bankstellen zijn volledig gemaakt van beukenhout. In de middenklasse moet in ieder geval de dragende constructie van beukenhout gemaakt zijn. De goedkopere bankstellen zijn meestal volledig gemaakt van spaanplaat.

Land van herkomst

Informeer duidelijk waar de bank gemaakt wordt. Dit geeft een klein beetje meer zekerheid met betrekking tot de garantie en eventuele aanpassingen op maat. Een Europese fabrikant geeft qua garantie meer vertrouwen dan een Taiwanese fabrikant.

De bekleding

Zeker in een huishouden met kleine kinderen of huisdieren, is een goede kwaliteit stof van groot belang. Om dit te checken kijk je naar de aanduiding op de staal: aantal toeren Martindale. Hoe hoger het aantal toeren Martindale de stof heeft doorstaan hoe beter de kwaliteit. Voor normaal huishoudelijk gebruik is een aantal van 15.000 toeren voldoende.

Een nieuw bankstel is een grote aanwinst, zeker als je het gaat combineren met bijvoorbeeld een mooie salontafel en/of een hocker.

Dit vind je misschien ook leuk...