Een nieuwe vloer, maar welke?

vloerJe wilt een nieuwe vloer in je woon- of slaapkamer, maar je weet eigenlijk niet zo goed wat voor soort. Je wilt graag een vloer die lang mee kan en die niet snel bekrast. Je wilt misschien geen houten vloer, in verband met het onderhoud en de ‘herrie’ die een houten vloer maakt. Toch heeft een houten vloer wel een bepaalde charme en kan het warmte geven aan je ruimte. Op zo’n moment kun je ervoor kiezen om een vloer te kopen van imitatie hout. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld vloeren die lijken op een houten vloer, maar toch kunststof zijn.

 

Naast hout, kan een PVC vloerbedekking ook het uiterlijk van een stenen vloer aannemen. Wat u ook voor vloer wilt, met PVC kunt u het bereiken. Natuurlijk is PVC kunststof, waardoor de charme van de natuurlijke materialen ietwat afneemt, maar qua onderhoud is PVC weer een makkelijkere oplossing. Aan het twijfelen geslagen over een PCV vloerbedekking? Hier komen een aantal voor- en nadelen van PVC op een rijtje om de afweging wat makkelijker te maken.

Voordelen

Omdat het een kunststof vloer is, zijn er meteen al heel veel voordelen op te noemen. De vloer is slijtvast, stevig en relatief goedkoop. Ook is het daardoor makkelijk te onderhouden: een kunststof vloer is immers met een vochtige dweil af te nemen. Wat ook een voordeel is, is dat je op PVC geen voetstappen hoort – het is een ‘stille’ vloer. Ideaal voor een ruimte waarin geconcentreerd gewerkt wordt of waar mensen proberen te slapen. Daarnaast kan een PVC vloerbedekking gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming en is het vochtbestendig – het zou dus ook in de badkamer en keuken gelegd kunnen worden try this web-site.

Nadelen

Wat voor de een misschien een voordeel is, kan voor de ander een nadeel zijn: PVC is een ‘stille vloer’. Je hoort dus geen voetstappen en de charme van het geluid dat een houten vloer maakt is bij een PVC vloerbedekking in geen velden of wegen te bekennen. Op dat punt wint een natuurlijke vloer het vaak van een kunststof vloer. Ook kan een natuurlijke vloer de warmte vasthouden, terwijl PVC dit niet doet. Het is een wat killere en koudere vloer. Tot slot moet een PVC vloerbedekking op een helemaal egale ondergrond gelegd worden, terwijl andere vloeren ook op een minder egale ondergrond gelegd kunenn worden. Ook mag bij het plaatsen en lijmen van de vloer niks misgaan: er moet dus een professional aan te pas komen.

Dit vind je misschien ook leuk...