Handige tips voor de tuininrichting

<img class="alignleft size-medium wp-image-32" src="http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/tuininrichting-300×224 want to lose weight.jpg” alt=”tuininrichting” width=”300″ height=”224″ srcset=”http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/tuininrichting-300×224.jpg 300w, http://www.patrimoniumwonen.nl/wp-content/uploads/tuininrichting.jpg 800w” sizes=”(max-width: 300px) 100vw, 300px” />Er zijn veel mogelijkheden als het om de inrichting van je tuin gaat. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tuinmeubelen, bepaalde sierbestrating, een vijver, beplanting en ga zo maar door. Je kunt heel creatief omgaan met al deze facetten en op die manier uw tuininrichting bepalen. Veel tuin bezitters hebben echter geen idee waar ze moeten beginnen wanneer het over tuininrichting gaat. Dit is logisch want de keuzes zijn zo ruim dat je door beplanting de tuin niet meer ziet.

Tuininrichting ideeën uit tijdschriften

Een goede tip in deze situatie is om wat huis en tuin magazines te kopen en zo inspiratie op te doen. Vaak vind je in deze magazines allemaal voorbeelden van tuinen. Hier staat vaak bij welke beplanting gebruikt is, welke tegels of stenen er zijn gelegd en welke overige materialen er nodig waren. Wees ook zelf creatief met pen en papier!

Tuininrichting inspiratie via het internet

Ook op het internet heb je werkelijk duizenden voorbeelden en ideeën op het gebied van tuinen. Het is sowieso een goed idee om veel inspiratie op te doen voor de tuininrichting voordat je echt iets onderneemt. Je kunt tegenwoordig via verschillende websites met een gratis online programma uw tuin inrichten. Zoek bijvoorbeeld in zoekmachines eens op tuinontwerp tools.

Schakel een hovenier in voor de tuininrichting

Nog een goede tip is om een hovenier in te schakelen om je te helpen met de tuininrichting en het aanleggen van de tuin. Hij weet vaak wat haalbaar is, welke kosten er bij komen kijken en niet geheel onbelangrijk: hoeveel tijd er gaat zitten in het onderhoud van een tuin die je in gedachten hebt. Vooral het laatste punt zien veel mensen over het hoofd. Er wordt vaak vergeten dat een foto in bijvoorbeeld een tijdschrift een momentopname is. Veel tuinen vergen erg veel tijd voor het onderhoud.

Handige tips bij tuininrichting

– Steigerhout of sloophout is een goedkoper alternatief voor hardhout of teak.
– Zoek eens op internet, bijvoorbeeld op Marktplaats, naar (tweedehands) tuinproducten zoals tegels of schuttingen.
– Investeer liever in één mooie en complete tuinset van duurzame materialen waar je jaren plezier van hebt.
– Ga bij de keuze van tuinmeubelen voor een stijl die niet te trendgevoelig is en nog jaren meegaat.
– Besef je bij een nieuwe tuin dat een tuin moet ‘groeien’ en niet binnen 1 seizoen af is.
– Hou aanbiedingen in de gaten! Zowel online als in de folders staan regelmatig leuke koopjes en ideeën.
– Kies voor planten die lang meegaan, zoals hortensia’s en fuchsia’s.
– Vervang je tuinverlichting voor LED verlichting. Dit is een goedkoop én groen alternatief.

Dit vind je misschien ook leuk...