Huis isoleren met kunststof kozijnen

kunststof kozijnBen je op zoek naar een manier om jouw woning professioneel te isoleren? Het is de overweging waard om te kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een uitstekende isolatiewaarde en verdienen zichzelf vanzelf weer terug. Het voordeel van kunststof is dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben vergeleken met standaard houten kozijnen. Houten kozijnen hebben periodiek een schilderbeurt nodig van een professionele schilder. Dit kost een hoop geld en tijd. Je kan eventueel overwegen om kunststof kozijnen te plaatsen in plaats van de houten exemplaren. Het enige onderhoud dat je hebt met kunststof is dat je ze regelmatig moet schoonmaken. Met regelmatig bedoelen we minimaal één keer per jaar. Eventueel kan je de kunststof kozijnen schoonmaken tijdens het wassen van de ramen.

De voordelen van kunststof kozijnen

Als je nog nooit kunststof kozijnen aangeschaft hebt dan kunnen we het ons voorstellen dat je misschien twijfelt. Je twijfelt over het aanschaffen van nieuwe houten kozijnen of toch kunststof kozijnen. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat de voordelen zijn van kunststof kozijnen. Eén van de voordelen is de levensduur en isolatiewaarde. Kunststof kozijnen hebben geen schilderbeurt nodig en gaan over het algemeen langer mee dan hout. Dankzij de UV filter verkleuren de kozijnen niet en zien ze er na 50 jaar nog steeds uitstekend uit. Uiteraard moet je de kozijnen dan wel jaarlijks schoonmaken om de kwaliteit hoog te houden. Een ander voordeel is dus de isolatiewaarde die gemiddeld hoger ligt dan bij hout. De isolatiewaarde ligt zo hoog doordat er vijf kamers met stilstaande lucht in de kozijnen gemaakt worden. De kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde uit zichzelf. Daarbij gaan ze niet zetten zoals hout waardoor er kieren ontstaan. Dit bevordert de isolatiewaarde enorm en de kozijnen zijn standaard voorzien van isolatieglas.

Kunststof kozijnen in een houtlook

Bij kunststof kozijnen denken veel mensen nog aan de exemplaren van twintig jaar geleden. Dit waren plastic kozijnen met bijna geen isolatiewaarde. Ze zagen er lelijk uit en als je voor een kleurtje koos dan veranderde dit al snel vanwege de zon die er de hele dag op stond. De afgelopen twintig jaar hebben kunststof kozijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De kozijnen zijn stabiel, stevig en kunnen voorzien worden van een houtlook. De houtnerf is bijna niet van echte kozijnen te onderscheiden. Daarnaast zijn de kozijnen standaard voorzien van een UV filter waardoor je over 15 jaar nog steeds dezelfde kleur hebt.

Kiezen voor kunststof kozijnen

Als je overtuigt bent van de kwaliteiten dan kan je kiezen voor kunststof kozijnen. Het kan slim zijn om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. De prijs kan tot wel 70% verschillen tussen de diverse leveranciers. Daarbij is het slim om goed te letten op de extra’s die je bij de leverancier krijgt. Wat is bijvoorbeeld de isolatiewaarde van het glas? Krijg je inbraak werende sloten? Hoe zit het met de garantie? Door alles met elkaar te vergelijken kan je uiteindelijk kiezen voor een leverancier voor kunststof kozijnen.

Dit vind je misschien ook leuk...