Schuifdeurkasten

Wel ruimte in huis voor een kast, maar weinig plek voor openslaande deuren? Neem dan eens een kast met een schuifdeur. Ideaal voor kleine ruimtes, smalle kamers of nauwe gangen. De schuifdeurkast neemt in verhouding veel minder plaats in dan een reguliere kast, hierdoor is zij zeer geschikt voor bijvoorbeeld de studentenkamer. Maar ook op een kleine slaapkamer misstaat zo’n kast niet.

Juist doordat de deuren niet naar buiten openslaan kun je volstaan met weinig ruimte voor de kast. En natuurlijk is de ruimte in de kast even groot als die van een normale kast. In kleine kantoortjes of werkkamers is het ook een ideale kast en wat te denken van boeken die je er in kwijt kunt.

 

Verschillende maten voor verschillende functies

De schuifdeurkast is verkrijgbaar in verschillende maten, van een reguliere tweedeurskast tot een vierdeurskast voor kleding met als enige verschil dat de deuren open kunnen schuiven. Maar ook lage kasten met planken voor bijvoorbeeld boeken, kantoorspullen of andere hobby materialen kunnen er gemakkelijk in opgeborgen worden. Na het werken even dichtschuiven en alles is uit het zicht. Hou je er niet van om je televisie in het zicht te hebben staan, dan kun je deze met gemak in een passende schuifdeurkast plaatsen en je woonkamer ziet er altijd strak verzorgd uit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de keuken waar normaal altijd aardig wat apparaten in het zicht staan. Maak een stroomaansluiting in de kast en de apparaten kunnen na het gebruik meteen uit het zicht verdwijnen. Een ander voordeel doet zich voor in de kinderkamer. Kindervingertjes komen nogal eens tussen deuren van kasten, maar met een schuifdeurkast is dat veel minder snel het geval. Het is dus ook meteen een stuk veiliger en het speelgoed kan gewoon netjes opgeborgen worden.

 

Geschikt voor iedereen

Nou lijkt het alsof zo’n kast alleen maar geschikt is voor mensen met weinig ruimte, maar niets is minder waar. De schuifdeurkast past werkelijk overal en kan dus ook overal gebruikt worden. Ook als je juist veel plek hebt kan het toch slim zijn om voor een schuifdeurkast te kiezen. Deze kasten zijn meestal wat strakker van vorm en slijten bovendien minder snel dan een kast met openslaande deuren. Daarnaast heb je nooit het probleem dat je deuren moet stellen zodat ze goed dicht gaan en recht hangen. Je zult nooit meer tegen een openstaande deur aanlopen en je houd veel ruimte in de kamer over waardoor je iets anders over de inrichting daarvan gaat nadenken.

Dit vind je misschien ook leuk...