Voordelen van Led lampen

Led lampen zijn sinds een paar jaar enorm populair. Led verlichting kent namelijk vele voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. De hieronder genoemde voordelen zijn bewezen.

Enorme Energiebesparing

De energiebesparing is het grootste voordeel van. Een halogeen lamp verbruikt al snel 50 watt waar de led lamp met 5 watt hetzelfde resultaat kan behalen. De besparing is ook direct te merken op de energie rekening weight loss quick.

Lange levensduur van led lampen

Led verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan conventionele verlichting. Fabrikanten beloven een levensduur tot 50.000 branduren.

Minder warmteontwikkeling

In tegenstelling tot gloeilamp gaat de led lamp zeer efficiënt om met de energie die erin gaat. De led lamp zet circa 75% van de stroom in licht terwijl dit bij de gloeilamp slechts 1% is. Er gaat dus minder energie verloren.

Milieuvriendelijker

Voor de productie van led lampen waar minder schadelijke stoffen gebruikt. Voor kwik in spaarlampen is erg milieubelastend.

Direct aan

Een led lamp gaat vrijwel direct branden als hij aan wordt geschakeld. Een gloei- of halogeenlamp daarentegen heeft enkele seconden opwarmtijd nodig.

Komende 10 jaar geen onderhoud

Gebaseerd op de eerdergenoemde 50.000 branduren kunnen led lampen tot wel 10 jaar mee gaan. Dit scheelt ook aanzienlijk in het onderhoud!

Kleuren

Door het mengen van verschillende leds is vrijwel elke kleur mogelijk.

Toepassingen

Led wordt al jaren voor verschillende doeleinden zoals verkeerslichten gebruikt. Sins enkele jaren is led ook geschikt voor bijvoorbeeld tv’s. Voor elke fitting zijn er tegenwoordig geschikte led lampen.

Betaalbaarheid

Er wordt nog al eens geklaagd over de hoge prijzen van led lampen. Een led lamp kost gemiddeld 10-20 euro. Door de energiebesparing heeft u dit bedrag er na ongeveer 3 jaar uit.